Ђорђе БојанићКолумна

Бојанић: За оне који немају ,,желудац” за ,,Дару из Јасеновца”

Морамо бар на тај начин да јачамо свест (против заборава) која нам је нарушена и уништавана систематски.

За оне који немају ,,желудац” (а таквих има доста) за ,,Дару из Јасеновца” да не наруше свој его и душевни мир су дефинитивно себични или незаинтерсовани… изнад тог ПОКОЉА и страдалаштва Српског народа је њихов его и душевни мир, који не желе да наруше. Или је то за њих тема која их враћа у прошлост, а њих занима само будућност, без непотребног стреса. Што је велика грешка. Без прошлости нема ни стабилне будућности (што се код нас доказало у више наврата).
Саветујем да се сви са таквим ставом изборе са самим собом и испоштују сећање на трагедију и геноцид над својим народом, коју у свести носи сав Српски народ.
Овом опаском не желим никога да увредим, то ми није циљ.
Овај филм мора да буде јачи од вашег душевног мира… то су бар заслужиле поклане српске бебе и деца од усташких-хрватских звери… погледајте филм због ,,њиховог мира”. Та поклана деца до сада су била у тмини и помрачини… није се имало снаге за овакву екранизацију, дуго времена нам је требало за овакав подухват… зар да игноришемо због сопственог желуца?
Не смемо бити пасивни… да нам се ПОКОЉ поново не догоди и четврти пут (пасивни и себични смо били скоро 75.год) . Зато морамо ту патњу и крвави злочин и очима видети… и то урезати и преносити потомцима.
Јасно ми је и да многи нису свесни тог незапамћеног злочина који је наш напаћени народ доживео… и зато то треба видети и припремити се за овај филм.
Морамо бар на тај начин да јачамо свест (против заборава) која нам је нарушена и уништавана систематски.
Филм ,,Дара из Јасеновца” биће приказан на РТС1 (Србија), РТРС (Република Српска) и ТВ ПРВА(Црна Гора)… субота, 20. фебруар у 20ч.
Приредио, Ђорђе Бојанић, главни уредник сајта Српска историја
Back to top button