Ђорђе Бојанић

Бојанић: Да њега није, и удружења Јадовно, много тога би било затрпано у прашини и тмини

У суботу 02. јула 2022. на Велебиту и Личком пољу, тринаесту годину за редом, у организацији УГ Јадовно 1941. из Бање Луке, обележен је Дан сећања на Јадовно 1941.

Душан Басташић, човек који је делом свој живот посветио страдалаштву Српског народа од стране усташа у Другом светском рату. Да њега није, много тога би било затрпано у прашини и тмини… то је човек који је дао невероватан допринос за Српски народ у целини. Његов сајт Јадовно је од великог значаја за Српски род и да не заборавимо ПОКОЉ који је учињен над нашим напаћеним народом.

Зар је чињеница да се многа стратишта Срба данас налазе ван граница Србије и Српске, довољна за заборав?

Након парастоса и интонирања химни „Боже правде“ и „Моја Република“, окупљенима се обратио Душан Ј. Басташић, председник удружења Јадовно 1941. из Бање Луке.

Погледајте видео

Хвала му за све што ради и доприноси за све нас.

Дан сећања на Јадовно, петак 24. јуна, навршила се 81 година од успостављања госпићке групе логора Госпић – Јадовно – Паг у Независној Држави Хрватској.

У велебитским јамама, али и на каменитим обалама Пага усташе су за само 132 дана, од 11.априла до 21.августа 1941. убиле више од 40 хиљада мушкараца, жена и деце. Од тога 38 хиљада Срба!

А број страдалих Срба од усташких звери у НДХ… је већи од 800000. То не смемо да заборавимо… НИКАД.

Хвала брате, Душане Басташићу за борбу за истину, пише, Ђорђе Бојанић.

 

Бојанић: Да њега није, и удружења Јадовно, много тога би било затрпано у прашини и тмини

Ђорђе Бојанић, главни уредник сајта Српска историја

Приредила Српска историја

Back to top button