Ђорђе Бојанић

Бојанић: Да њега није, и удружења Јадовно, много тога би било затрпано у прашини и тмини

У суботу 02. јула 2022. на Велебиту и Личком пољу, тринаесту годину за редом, у организацији УГ Јадовно 1941. из Бање Луке, обележен је Дан сећања на Јадовно 1941.

Душан Басташић, човек који је делом свој живот посветио страдалаштву Српског народа од стране усташа у Другом светском рату. Да њега није, много тога би било затрпано у прашини и тмини… то је човек који је дао невероватан допринос за Српски народ у целини. Његов сајт Јадовно је од великог значаја за Српски род и да не заборавимо ПОКОЉ који је учињен над нашим напаћеним народом.

Зар је чињеница да се многа стратишта Срба данас налазе ван граница Србије и Српске, довољна за заборав?

Након парастоса и интонирања химни „Боже правде“ и „Моја Република“, окупљенима се обратио Душан Ј. Басташић, председник удружења Јадовно 1941. из Бање Луке.

Погледајте видео

Хвала му за све што ради и доприноси за све нас.

Дан сећања на Јадовно, петак 24. јуна, навршила се 81 година од успостављања госпићке групе логора Госпић – Јадовно – Паг у Независној Држави Хрватској.

У велебитским јамама, али и на каменитим обалама Пага усташе су за само 132 дана, од 11.априла до 21.августа 1941. убиле више од 40 хиљада мушкараца, жена и деце. Од тога 38 хиљада Срба!

А број страдалих Срба од усташких звери у НДХ… је већи од 800000. То не смемо да заборавимо… НИКАД.

Хвала брате, Душане Басташићу за борбу за истину, пише, Ђорђе Бојанић.

 

Ђорђе Бојанић, главни уредник сајта Српска историја

Приредила Српска историја

Back to top button