Колумна

СЕМ НОВАКА ЂОКОВИЋА СРБИЈА ИМА ЈОШ ЈЕДНОГ ВЕЛИКОГ АМБАСАДОРА СРБИЈЕ У СВЕТУ – ПРОФ. РАДМИЛУ ТОНКОВИЋ

АЛИ, КОГА У СРБИЈИ ЈОШ ЗАНИМА ПРОМОВИСАЊЕ СРПСКЕ НАУКЕ И ИСТОРИЈЕ?

Приредила, Зорица Пелеш, публициста

Па, ми смо НЕБЕСКИ НАРОД, нама не треба ни наука ни историја, ми све знамо, а опет, како би рекао Лав Толстој, живимо овако како живимо – НИКАКО. Јер, нама су много занимљивије приземне ствари, лака штива, лака музика (којом два србомрзитеља, Муслимана, Јала брат и Буба корели, који су до пре неку годину у Сарајеву подврискивали “СРБЕ НА ВРБЕ”, на Ташмајдану окупљају на својим концертима хиљаде млађаних Београђана и њихових плиткоумних родитеља). Нама су много ближи од света науке и наше историје трачеви – рекла – казала, што је давно приметио и прота Стева Димитријевић 1899.године, који је рекао да смо због тога ушли и у наше пословице. А просто лудујемо за штивима “мудрих” ,силиконима набијених, тзв, звезда из шоу бизниса и “Парова” и “Задруге” зар не?

СЕМ НОВАКА ЂОКОВИЋА СРБИЈА ИМА ЈОШ ЈЕДНОГ ВЕЛИКОГ АМБАСАДОРА СРБИЈЕ У СВЕТУ - ПРОФ. РАДМИЛУ ТОНКОВИЋ

СЕМ НОВАКА ЂОКОВИЋА СРБИЈА ИМА ЈОШ ЈЕДНОГ ВЕЛИКОГ АМБАСАДОРА СРБИЈЕ У СВЕТУ - ПРОФ. РАДМИЛУ ТОНКОВИЋ
Торта

Професор Радмила Тонковић, студент чувеног руског универзитета “ЛОМОНОСОВ” из Москве је, као председник Савета Српске асоцијације, представљала Србију на Регионалном форуму странаца дипломаца руских универзитета, у Либану 10.маја 2019.год на коме су учествовале 23 земље. Овај сјајан форум завршен је величанственом тортом, која је била украшена симболима држава учесница, а која је сечена арапском сабљом.

Драги моји и драге моје,ако желите ипак нешто паметно да чујете и научите, потражите на Јутјубу, на “БУМ – БУМ ” радију сјајна казивања проф.Тонковић у серијалу “ПОМАЖЕ БОГ НАРОДЕ МОЈ”.

Приредила, Зорица Пелеш, публициста

Извор Српска историја

Back to top button