ВидеоЂорђе БојанићКарашјок

ПОГЛЕДАЈТЕ НОВИ ТРЕЈЛЕР О СТРАДАЊУ СРБА У НОРВЕШКОЈ (Карашјок)

Норвешка екипа коју предводи режисер Кјетил Палмqуист, продуцент Бранко Димески и историчар Кнут Фловик Тхоресен ускоро у Србији, где ће наставити снимање у Нишу и Београду

За сајт Српска историја режисер Кјетил Палмqуист преноси: Протеклих дана провели смо у Лапонији – Карашјоку,  где смо наставили  снимање филма Логор Смрти у Карашјоку.

Користили смо најсавременију технику како бисмо гледаоцима представили страдање Српских логораша у Карашјоку. Екстремни услови и температура од – 19 у октобру која у каснијим периоду  достигне  читавих – 50 степени била је један од непријатеља Српским логорашима. Такође у промо видео можете видети логор  у коме су Српски логораши били смештени. Велики број њих око 70 % је изгубило животе. Урадили смо и неколико интервјуа са сведоцима. Снимање смо наставили причом о мами Карашјок, жени која се истакла у помоћи Српским логорашима.

ПОГЛЕДАЈТЕ НОВИ ТРЕЈЛЕР О СТРАДАЊУ СРБА У НОРВЕШКОЈ (Карашјок)
режисер Кјетил Палмqуист

Бранко Димески, продуцент филма,  потврдио нам је скори долазак филмске екипе коју предводи режисер Кјетил Палмqуист у Србију где настављамо са снимањем филма. Поред интервјуа са породицама логораша урадићемо И интервјуе са српским историчарима и снимити локације одакле су Српски логораши послати у смрт у Норвешку.

ПОГЛЕДАЈТЕ НОВИ ТРЕЈЛЕР О СТРАДАЊУ СРБА У НОРВЕШКОЈ (Карашјок)
Локални историчар Хјелмар Строминг и продуцент Бранко Димески

Историчар Кнут Фловик Тхоресен ради на историјском делу који  аргументовано прати радњу филма, а користи се најсавременија техника којом руководи режисер Кјетил Палмqуист. Хвала на истрајности продуценту Бранку Димеском чија је ово идеја о снимању овог врло значајног филма за нас Србе, која је покренута на порталу Српска историја, Бранко је сарадник и колумниста на нашем сајту,  наглашава Ђорђе Бојанић.

Амбасада Републике Србије у Ослу и Црквена општина Свети Василије Острошки из Осла, Савез Српских Удружења су подржале овај филм.

Ускоро на сајту Српска историја нови трејлери, настављамо да пратимо рад и извештавамо.

Приредила Српска историја

Back to top button