Ђорђе Бојанић

ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ

О РЕЗОЛУЦИЈИ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У ПЕРИОДУ ВЛАДАВИНЕ НДХ У ПЕРИОДУ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА

Прича коју смо покренули испред Покрета Срба Крајишника о Резолуцији о геноциду врло брзо је пробудила пажњу и интересовање свих оних који сматрају да правда није задовољена али и оних који сматрају да још није време за то. По размишљању тих који се баве калкулацијама и  манипулацијама време за резолуцију неће бити никада. Није било ни 1945. па зашто би било и сада. Јер не дао Бог да до тог дође како ће се онда Хрвати икада помирири са Србима, а не размишљајући о томе како ће Срби да се помире са Хрватима. Зар ми који смо смо страдали треба да опраштамо или они који су извршиоци треба да траже опрост. Признаћете да је то велика разлика. Такве ставове слушамо много година, а чињенице показују до чега нас је то довело. Дефанзивно дјеловање са примјесама филозофије и недостатком храбрости довело је до тога да идеологија о нестанку  Срба са ових простора увелико доживљава свој процват, а ми као добри домаћини је његујемо, мазимо и пазимо све до оног момента док нам кама опет не буде под вратом у чуду се питајући како се то догодило и што је узрок тим догађајима окривљујући друге, а никада себе и своју немарност али и наивност.

Потпиши ПЕТИЦИЈУ овде 

Резолуција о геноциду превазилази све нас као организацију и појединце и она представља свету српску ствар прожету Лазаревом клетвом. Питамо се какав Србин мораш да будеш да окренеш главу од преко милион својих сународника покланих и убијених на најсвирепије начине у 46 усташких логора и преко 2 600 јама не рачунајући логоре на отоцима гдје су људи бацани као храна за рибе или све оне Србе које је одњела ријека Сава или Дрина.

Дати одговоре на данашње стање нације није нимало лако или пронаћи начин за буђење српског гена спада у категорију вјеровали или не. Покрет Срба Крајишника представља посљедњи бедем свјетском империјализму и  хравтском ревизионизму, а Јасеновачке жртве заједно са свим жртавама у осталих  45 усташких логора  и 2600 јама можда посљедњу наду ка уједињењу српске душе и тјела.

Потписом ове петиције не само да сте се сврстали на страну правде већ ста дали свој допринос за коначно српско буђење. Дијељењем ове петције постали сте директни учесник у борби против зла и сврстали сте на страну правде.   Директним укључивањем у наш рад бићете награђени опроштајем од Бога за сва наша дугогодишња нечињења у циљу расвјетљавања најгнуснијих злочина против српског народа. 

Потпиши петицију овде (кликни на линк)

Славен Стевелић

Покрет Срба Крајишника

Back to top button