Срби Црне Горе

Нови црногорски лидер Милачић: Морају пасти и Закон и режим!

Председник Праве Црне Горе Марко Милачић каже да најава могућности одлагања примене Закона о слободи вероисповести представља још један покушај Владе Црне Горе да „превари на ситно“, да покуша да се извуче из пат-позиције у коју је сама себе предлогом тог закона довела.

У саопштењу се наводи да Влада Црне Горе нема уставну могућност да суспендује или одлаже примену било ког закона, па ни Закона о слободи вероисповести, будући да је Влада извршни, а не законодавни орган власти.

„Влада Црне Горе навикла је да се користи незаконитостима, да манипулише грађанима најављујући нешто што се на ниједан црногорским прописима одређен начин не може десити. Таквим маниром најављује и могућност одлагања примене Закона о слободи вероисповести, очигледно као пробни балон, који Влада размишља да предложи као алтернативно решење већ извесне и очигледне кризе на свим нивоима у Црној Гори. Решење које је планирала да понуди Влада Црне Горе подсец́а на причање бајки деци предшколског узраста која у њих већ добрим делом не верују“, каже Милачић.

Сва надлежност за одлучивање о примени или непримени Закона је на Скупштини Црне Горе, која може одложити примену Закона кроз усвајање измена и допуна закона или кроз доношење новог закона, док Влада са тим не може да има никакве везе, додаје он.

Овакво уређење уставно-правног поретка Црне Горе учи се на другој години правног факултета, у оквиру предмета Уставно право, а знање о њему представља азбуку свих правника, па и премијера Душка Марковића, који је дипломирани правник, навео је он.

„Господине Марковићу, не заваравајте се, црногорски народ не наседа на ваше подвале“, каже он и поручује да Закон о слободи вероисповести мора бити повучен из правног поретка Црне Горе доношењем закона којим се овај закон проглашава неважећим, или законом о изменама и допунама овог закона.

„А након тога, ви из ДПС-а се морате повуц́и из уставно-правног поретка ове државе ако желите да се народ повуче са улица. Да би Црна Гора била слободна, морају пасти и Закон и режим“, закључио је Милачић.

Преузето webtribune.rs/

Back to top button