Интервју

Глумац Милан Васић о песми и споту ,,Ја сам момче са Косова” (видео)

За сајт Српска историја говори Милан Васић српски позоришни, телевизијски и филмски глумац.

Интервју води Ђорђе Бојанић, главни уредник сајта СРПСКА ИСТОРИЈА

Бојанић: Поштовани Милане, када сам пре пар дана чуо песму коју сте снимили и обрадили, искрено ме је дирнула, пошто сам и ја рођен на Косову и Метохији. Како се зачела идеја да снимите видео спот нумере Ја сам момче са Косова? Знам да сте и ви рођени на Косову и Метохији.

Васић: Комплетна идеја за спот је моја, јер се Дејан бавио музиком… желео сам да за своју прву песму (која прича о другарству између два косовца) снимим спот баш на Косову, на оригиналним локацијама, да испричам бајку о Косову, покажем лепоту тих савршених предела, за свој народ на Косову.

Бојанић: Сценски наступ и кадрови су феноменални, ко је заслужан за то?

Васић: Нашао сам најбољу екипу која ради спотове, а то су момци из Скопља (браћа Македонци) на челу са редитељем Огњеном Шапковским и његовом Мелем продукцијом, он је овог пута имао лакши задатак, јер сам ја тачно знао шта желим да прикажем и све локације сам ја нашао недељу дана пре снимања, и ако било шта ново снимим, они ће сигурно радити спот.

Бојанић: Велики допринос у споту и музичком делу дао је најбољи српски трубач Дејан Петровић и Биг Бенд.

Васић: Како да не, сви знамо ко је Дејан Петровић и какав је музичар, а на све то је и добар човек. Направили смо добар спој и зато је успех овакав.

Бојанић: На којим локацијама је сниман спот?

Васић: Спот је сниман на Шар планини (Брезовица), Призрен (Манастир Св. Архангела, град Цара Душана), Велика Хоча, Грачаница, Митровица и језеро Газиводе у Зубином Потоку.

Бојанић: Лако је србовати из Србије. Да ли сте имали проблема приликом снимања спота, зачула се и Српска труба на Газиводама, грмело је Боже правде, из све снаге из трубе Дејана Петровића, фантастично?

Васић: Нисмо имали никаквих неприлика и непријатних ситуација, снимање је прошло у најбољем реду, чак су се у Призрену два албанца који чувају манастир, сликали са мном јер прате нашу телевизију.

Бојанић: Опишите неки занимљиви детаљ са снимања.

Васић: Не може се ту ништа издвојити јер ми је срце било превелико што сам тамо и снимам нешто лепо, осећао сам се моћно и поносно у сваком тренутку.

Бојанић: Да ли имате у плану још неку обраду нумере?

Васић: То се никад не зна код мене, али и ако нешто буде, биће старо косовско, нешто што је можда мало заборављено, па да га оживим, наравно са спотом на Косову.

Бојанић: Опишите нам укратко детињство у вашем родном крају.

Васић: Моје детињство је најлепше на свету, тада није било компјутера и видео игрица. Бавио сам се свим спортовима, фолклором, драмском секцијом. Наш мозак је смишљао игрице, али на чистом ваздуху, а не као данашња деца која седе по 24 сата испред компјутера и играју игрице. Све у свему било је то здраво одрастање.

Бојанић: Веома је ретко данас видети младог и успешног човека који на тај начин поштује и промовише нашу историју и традицију а да притом то изгледа модерно и занимљиво, где су корени родољубља?

Васић:  Оно је усађено од рођења, данашња омладина ништа не поштује, а камоли родољубље, али деца нису низашта крива, криви су родитељи. Све потиче из породице, а породица се данас искварила. Моја дужност је да се трудим као јавна личност да деци, која мене прате и воле, приказујем тако неке лепе ствари, а то су љубав према породици, пријатељима, отаџбини, покажем шта је Косово и колико је оно важно….и још много тога.

Бојанић: Која је ваша најбоља  и најзначајнија улога у филму, знам да није лако питање?

Васић: Коњи врани, мој први филм са Љубишом Самарџићем, имао сам част да упознам Љубишу и да ми таква људска величина отвори највећа врата и уведе у свет филма.

Бојанић: Када сте се доселили у Београд Андрија Милошевић вам је доста помогао, да ли вам је он најбољи колега?

Васић: Јесте сигурно један од најбољих, јер ми је у почетку, кад сам дошао у Београд, био као старији брат и неизмерно сам му захвалан на томе.

Бојанић: И за крај како видите решење Косметског проблема?

Васић: Па тешко је причати о “решењу” тог проблема, моји родитељи живе на Косову, ја радим на Косову. Тако да су моја размишљања таква да ћу до краја свог живота тамо радити.

Интервју водио Ђорђе Бојанић, главни уредник сајта СРПСКА ИСТОРИЈА

srpskaistorija.com

Back to top button