Ђорђе Бојанић

Прерасли смо у прави бастион и поред блокаде и брисања ФБ странице Српска историја која је бројала око 40000 пратилаца

Сајт Српска историја је покренут ради чувања сећања на значајне, драматичне, занимљиве историјске догађаје, судбине људи и народа… у покушају да скинемо прашину са историјских чињеница

Сајт је изгубио велику посећеност пре пар месеци када је од стране ФБ обрисана страница сајта Сајт Посвећен Српској Историји, која је бројала око 40000 пратилаца и све остале ФБ групе. А били смо и више пута хаковани, али све је то искушење и камен који носимо. И поред тих искушења све то смо пребродили и вратили се пуним капацитетом. Сајт је прерастао у прави бастион, ризницу историјског знања, што говори велика посећеност.

Култура сећања је оно што је Србима неопходно за даљи опстанак, зато смо ми ту и на томе непрестано радимо, сајт Српска историја садржи близу 3000 текстова из различитих делова српске историје.

Ми се трудимо да познату мантру ,,СВЕ ЋЕ ТО ПРЕКРИТИ ПРАШИНА ЗАБОРАВА” што се показала као тачна кроз нашу историју… ,,метлом” баш ту прашину скинемо, па она била и болна. Циљ историје мора да буде само истина, ма колико она била трагична и да ли се она неком допада или не. Зар треба ћутати да би са неким био у добрим односима и да те прихвати?

На сајту Српска историја добродошли су Срби свих вероисповести и идеолошких праваца као и људи других етничких припадности који желе нешто да науче о прошлости нашег народа.

Сајт Српска историја можете пратити преко нове ФБ странице сајта Српска историја и преко твитера Српска историја

Историја Србије преплетена је митовима и заблудама, док су чињенице често занемарене, то је и задатак и циљ овог сајта.
На томе радимо неуморно, свакодневно, на разоткривању и подсећању на историјске заблуде, лажи, неистине и полуистине… и наравно чињенице. Храброст, јунаштво, велике победе, али и грешке наших краљева, деспота, кнежева, царева и војсковођа никада се не смеју заборавити, али зато њиховим успесима српски народ се увек мора поносити и дичити, а на грешкама учити.

Српски владари су сваки на свој начин више или мање позитивно обележили своје време. Дучић је све рекао у једној реченици: „Верујем у Бога и српство“!

„То је и моја водиља, то ми и даје енергију да свакодневно радим на сајту“.

Чувајмо Светосавље, јер ако заборавимо своју прошлост нестаћемо као народ, на то нас обавезују наши свети преци: … Оштривојевићи, Властимировићи, Војисављевићи, Вукановићи, Свети Сава и сви Немањићи, свети Лазаревићи, Бранковићи, Kарађорђевићи, Обреновићи и Плава гробница, као и свети Јасеновачки и Братуначки мученици, мучки побијена деца са Kозаре… , мученици са Kошара и Паштрика, мала Милица… и сви Српски мученици (јунаци) који пострадаше од Kосова до данашњих дана , бранећи крст часни и слободу златну.

Чувајмо православље љубимо српство!

Сајт није под финансијским, политичким и идеолошким утицајем ни једне политичке опције или организације. Сајт није профитабилан, заснива се на добровољном раду.

Рекламирање у виду плаката на сајту СРПСКА ИСТОРИЈА нема ценовник. Рекламе које се виде су пријатељи сајта СРПСКА ИСТОРИЈА.

НАПОМЕНА: Сви наводи изнесени у преузетим текстовима, као и у ауторским текстовима и колумнама  су лични став аутора и не морају одражавати ставове редакције портала.

Неки чланци (текстови и фотографије) на овом порталу преузети су  са других сајтова и портала  уз наведене изворе и линкове. Уколико садрже нетачне наводе, вређају неког, или крше нечија ауторска права – молимо Вас да нас о томе обавестите ради уклањања спорног садржаја.  Контактирајте нас: srpskaistorija.com@gmail.com

Сајт Српска историја можете пратити преко нове ФБ странице сајта Српска историја

Прерасли смо у прави бастион и поред блокаде и брисања ФБ странице Српска историја која је бројала око 40000 пратилаца

Ђорђе Бојанић, Главни уредник сајта Српска историја

ИН4С

Back to top button