Новости – ДешавањаЂорђе Бојанић

Бојанић: ПРЕ 24 ГОДИНЕ МИЛОСРДНО СУ НАС ПОСУЛИ УРАНИЈУМОМ. СРБИЈО, ПАМТИ И НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ ДА СУ ТЕ БОМБАРДОВАЛИ И ОТЕЛИ КОСМЕТ

Пре 24 године на мирну европску државу сручиле су се злочиначке НАТО бомбе. Агресија НАТО-а против Југославије у марту-јуну 1999. године оправдавана тобоже бригом о обесправљеном албанском становништву Косова и Метохије, трајала је 78 дана.

НАТО злочина морамо и данас да се сетимо… Битно је да тај злочиначки период никада не заборавимо и њега се сетимо и то исто пренесемо нашој деци… да нам се зло поново не понови. 

Кренућу од дешавања у Украјини (сукоб који већ годину дана траје).

За разлику од дешавања у Србији 1999. год, сада је слика извештавања обрнута, данас у Украјини Руси врше агресију а НАТО у Србији је био ,,милосрдни анђео”… који нас је затровао уранијумом и касетним бомбама.

Данас цела Европа извештава и прича о неком ,,геноциду Руса” над Украјинцима, а олако се заборавља невероватан геноцид над русима у Украјини (област Луганско и Донецк, где су страдала деце и невине жртве само зато што су били Руси), и то страдање је трајало невероватних седам година, а да су сви ћутали.

Олако се заборавило и за укидање свих права руса у Украјини, чак је забрањен и руски језик, уџбеници, деца нису ишла у школу, деца су седам година била по склоништима… о том детињству нико није говорио исто као и за уништавање и разарање тих области насељени Русима.

Људи (Руси) су тамо спаљивани, вешани, над тим призорима нико није јецао и плакао, то као да је било нормално, као да то нису били људи. Русија је тада само молила и преговарала, а споразуми се нису поштовали са друге агресорске стране.

Заборављамо и да је Србија била трована уранијумом и касетним бомбама… нико од те ЕУ није жалио… све је то било нормално, и милосрдно, како га назваше ,,милосрдни анђео”.

Ко је жалио за геноцид, страдање и злочин у Сирији, Либији, Палестини, Јемену, Ираку, Авганистану… земље које су уништене само због профита.

Да не осуђујемо Русе… можда је кривац на другој страни. ДА СЕ МИНСКИ СПОРАЗУМ ИСПОШТОВАО ОД СТРАНЕ УКРАЈИНЕ И ЗАПАДА ДО СУКОБА НЕ БИ НИ ДОШЛО… КО ЈЕ КРИВ ЗА РАТ, ЈАСНО ЈЕ СВИМА.

Управо у условима неутралности је Украјина изашла из Совјетског Савеза 1991. године и та неутралност је записана у Декларацији о суверенитету Украјине.

То мора да се поштује… и хушкачи рата добро знају за ту декларацију.

Невероватна је јачина медија, који невероватно креирају свест људи и обликују их као пластелин.

НАТО ЗЛОЧИНАЧКА АГРЕСИЈА НА СРБИЈУ… НЕ ЗАБОРАВИ НИКАД !!!!

24. марта 1999. године, НАТО је отпочео злочиначку и убилачку агресију на нашу земљу под изговором „спречавања хуманитарне катастрофе“ Албанаца на Косову и Метохији. Агресијом на суверену земљу НАТО је погазио Повељу УН, али и сопствени оснивачки акт којим је пола века раније дефинисан као одбрамбени савез. До напада је дошло мимо сагласности Савета безбедности УН, супротно документу о европској безбедности из Хелсинкија, па и насупрот уставима појединих држава чланица НАТО.

Током 79 дана убијено најмање 3.000 а рањено и повређено више од 12.500 људи. Погинуло је, или нестало, 1.008 припадника војске и полиције, од чега је 659 припадника војске, а 349 припадника полиције. Теже и лакше рањено око 6.000 цивила, међу њима 2.700 деце.

Бојанић: ПРЕ 24 ГОДИНЕ МИЛОСРДНО СУ НАС ПОСУЛИ УРАНИЈУМОМ. СРБИЈО, ПАМТИ И НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ ДА СУ ТЕ БОМБАРДОВАЛИ И ОТЕЛИ КОСМЕТУ злочиначком бомбардовању је уништено и оштећено 25.000 стамбених објеката, онеспособљено 470 километара путева и 595 километара пруга. Оштећено је 14 аеродрома, 19 болница, 20 домова здравља, 18 дечјих вртића, 69 школа, 176 споменика културе и 44 моста, док су 38 разорени.

Током агресије извршено је 2.300 ваздушних удара на 995 објеката широм земље, а 1.150 борбених авиона лансирало је близу 420.000 пројектила укупне масе 22.000 тона.

НАТО је лансирао 1.300 крстарећих ракета, изручио 37.000 „касетних бомби“ од којих је погинуло око 200 особа, а рањено више стотина, и употребио забрањену муницију са осиромашеним уранијумом (а последице од осиромашеног уранијума тек ових година видимо по  све већем проценту оболелих од канцера).

Уништена је трећина електроенергетског капацитета земље, бомбардоване су две рафинерије, у Панчеву и Новом Саду, а снаге НАТО су први пут употребиле и такозване графитне бомбе за онеспособљавање електроенергетског система.

АУТОБУС НИШЕКСПРЕСА, БИО ЈЕ МЕТА НАТО АВИЈАЦИЈЕ. ПОГИНУЛО ЈЕ 40 ЉУДИ.

Последњи злочиначки НАТО пројектили на Србију пали су 10. јуна, у 13:15 недалеко од Косовске Каменице.

ЗЛОЧИН КОЈИ ТРАЈЕ…

ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРБИЈЕ „ДР МИЛАН ЈОВАНОВИЋ БАТУТ“ ОБЈАВИО ЈЕ ПОДАТКЕ:

ПРЕ БОМБАРДОВАЊА 1997. У СРБИЈИ ЈЕ ОД МАЛИГНИХ БОЛЕСТИ УМРЛО 16.973 ОСОБА, А 2007. ТАЈ БРОЈ СЕ ПОПЕО НА 20.417, ШТО ПРЕДСТАВЉА ПОРАСТ ОД 20%.

Ово морамо знати…

НА СРБИЈУ ЈЕ БАЧЕНО 13 ТОНА ОСИРОМАШЕНОГ УРАНИЈУМА (по прорачуну доктора нуклеарне физике Владимира Ајдачића)

ВРЕМЕ РАСПАДАЊА УРАНИЈУМА ЈЕ 4,5 МИЛИЈАРДИ ГОДИНА

ПОСЛЕ БОМБАРДОВАЊА 1999. ДОШЛО ЈЕ ДО ПОРАСТА БРОЈА ОБОЛЕЛИХ ОД ТУМОРА (Прим. др Радомир Ковачевић, начелник сектора за радиолошку заштиту „Др Драгомир Карајовић“)

ПОСЛЕДИЦЕ ТРПИМО И ДАНАС.

ЗЛОЧИН НАД ДЕЦОМ

У НАТО-ИНТЕРВЕНЦИЈИ 88 МАЛОЛЕТНЕ ДЕЦЕ ЈЕ ИЗГУБИЛО ЖИВОТ.

МАЛА МИЛИЦА РАКИЋ КАНОНИЗОВАНА ЈЕ КАО СИМБОЛ ЊИХОВОГ СТРАДАЊА.

Бојанић: ПРЕ 24 ГОДИНЕ МИЛОСРДНО СУ НАС ПОСУЛИ УРАНИЈУМОМ. СРБИЈО, ПАМТИ И НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ ДА СУ ТЕ БОМБАРДОВАЛИ И ОТЕЛИ КОСМЕТ
Милица Ракић

Милица Ракић постала је симбол страдања и невиних жртава у НАТО бомбардовању Србије и Црне Горе 1999.

Споменик Милици Ракић налази се у Ташмајданском парку у Београду, док је њена биста по трећи пут постављена на споменик деци жртвама настрадалим у НАТО бомбардовању, јер је два пута била мета вандала.

Бојанић: ПРЕ 24 ГОДИНЕ МИЛОСРДНО СУ НАС ПОСУЛИ УРАНИЈУМОМ. СРБИЈО, ПАМТИ И НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ ДА СУ ТЕ БОМБАРДОВАЛИ И ОТЕЛИ КОСМЕТУ Цркви Успења Пресвете Богородице у Манастиру Тврдош код Требиња насликана је фреска мале Милице заједно са осталим мученицима.

На фресци, која је дело ђакона Николе Лубардића из Београда, пише “Свети новомученик од НАТО. Милица дете”

СРЕЋОМ ДА СЕ ОВАЈ ЗЛОЧИН У СРБИЈИ У ЗАДЊИХ ДЕСЕТод 2012 ГОДИНЕ ОБЕЛЕЖАВА ОНАКО КАО ТРЕБА… А ДО ТАДА ОВАЈ ЗЛОЧИН КАО ДА ЈЕ ОЛАКО ЗАБОРАВЉЕН.

Коришћени подаци са РТС

Приредио, Ђорђе Бојанић, главни уредник сајта Српска историја

Бојанић: ПРЕ 24 ГОДИНЕ МИЛОСРДНО СУ НАС ПОСУЛИ УРАНИЈУМОМ. СРБИЈО, ПАМТИ И НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ ДА СУ ТЕ БОМБАРДОВАЛИ И ОТЕЛИ КОСМЕТ

Back to top button