Ђорђе БојанићИнтервју

Милан Васић приводи крају серијал о Шар планини

Глумац и певач Милан Васић о серијалу Шар планина, Космету, Павлини и концерту у Бањалуци

Интервју води главни уредник сајта Српска историја, Ђорђе Бојанић

-Поштовани Милане, у протеклих шест месеци снимали сте емисије (серијал) о  Шар планини у којима ћете гледаоцима дочарати и приближити лепоте ове планине, поручујете да Косово можете да волите чак и када ту никада нисте били, али ако једном дођете та љубав ће бити седамдесет пута јача, како сте дошли на ову идеју да снимите ове емисије? А прва ће бити данас емитована на вашем јутјуб каналу?

  Схватио сам да ми нон стоп, кад окачим видео са Шар планине, људи из целог света пишу и распитују се… пошто ја много времена проводим на Косову и Метохији, одлучио сам да свакоме приближим “моју” Шару. Смислио сам дуплу срећу, њима који ће је гледати и мени који ћу све време уживати док је снимам. Данас није прва епизода, већ промо видео за емисију која ће бити тек кад је измонтирам… остало ми је само још скијање да снимим, а то ћу урадити за неколико дана.

 

-Да ли сте имали проблема у току снимања?

  Нисам имао проблема, јер и нема ко да прави проблем. Екипа са којом идем јако добро познаје планину и идемо дубоко у шуму… лоши људи и немају вољу да обилазе планину.

-Одакле толика љубав према Шар планини,  ви сте снимили тамо два спота за песме “Ја сам момче са Косова” и “Полетео соко сиви”?

  Па просто сам се заљубио у њу првог јутра кад смо снимали спот за песму “Ја сам момче са Косова”, од тада сам добио јаку вољу да је обилазим и упознајем, онда је дошао и други спот, опет снимање тамо, а тако ће бити и даље, јер је Шара толико лепа и велика, да можете 1000 спотова да снимите и увек ће бити другачије и лепше.

-Шта представља за вас Косово и Метохија?

  Косово и Метохија су дедовина Србије и српског народа, коју морамо да чувамо и бранимо све док је не повратимо, а дубоко верујем да ћемо то скоро урадити! Косово и Метохија је Света земља, где је много тога за српски народ и почело. Нису краљеви, цареви, и кнежеви тек тако градили толики број манстира и цркава баш тамо. Знате ли да само Велика Хоча, село од 900 људи, има 10 цркава и то већина из 13, 14. и 15. века?

-Ви сте пореклом са Космета, како видите ове нападе на наш бисер Павлину Радовановић из Ораховца од појединих новинара и људи које те нападе подржавају на друштвеним мрежама? Кажу да нас те песме које пева враћају у средњи век.

  Не гледам ја то као нападе! То је само пар непознатих политичара хтело да дође до медијске пажње, јер нико и не зна за њих, па ајде да покушају овако. Али је жалосно да то раде преко девојчице од 14-15 година, и да им ја кажем нешто, да није било средњег века, не би било ни њих данас! Срамота је много већа што се они и њима слични стиде не само средњег века, него и свог порекла. Нека им Павлина буде пример како да своју децу васпитавају, јер мала Павлина поштује свој крај, народ, породицу и традицију!

-И за крај, какав осећај је био на концерту у Бањалуци?

  Концерт је био више него савршен! Шаљу ми нон стоп поруке да се још увек прича о том концерту, осетио сам невероватну енергију и емоцију и подршку од народа из Републике Српске! Ово је тек почетак сарадње са њима и знам да ће дуго трајати.

Интервју водио главни уредник сајта Српска историја, Ђорђе Бојанић

Српска историја

Back to top button