Ђорђе БојанићВидеоСрби Црне Горе

Бојанић: ТАМО ГДЕ ЈЕ ДАНАС ТЕШКО БИТИ СРБИН, Бадњаци у Црној Гори… (видео)

Приредио Ђорђе Бојанић

И о њима морамо да мислимо и да им дамо подршку да истрају, у тмини и политичком одроду који их је задесио… ово је један другачији осврт и опажање…

Поносан сам када видим СРБЕ како прослављају  Божић тамо где је тешко… где је црногорски парламент (власт изродничка) прогласиo  ништавним одлуке Подгоричке скупштине из 1918. год (о уједињењу са браћом Србима), тиме су ти ,,црногорци“ поништили сами себе и пљунули на свог ђеда… а да тога изгледа нису ни свесни, омађијани ликом и делом ,,једног“ човека,  тамо где се влас милогорска одриче свега српског и где језик отимају и историју отимају и скрнаве.  

Када погледате видео прилоге видећете да у Црној Гори има велики број срба-црногораца који јуначки одолевају изродничкој власти.

Српска браћо црногорци  ви сте наш понос , ви сте доказ да су Црногорци витешки  српског народ,  а не они који се СРПСТВА одричу!

Много је оваквих примера у Црној Гори, и сви треба да виде и да знају да слободарски дух и даље живи у српској Спарти, и да тамо има још јунака! Којима је свака подршка потребна, у времену када их већина сврстава у исти кош са онима који се одричу српства и оног чему припадају и потцењују њихову бројчаност.

Бојанић: ТАМО ГДЕ ЈЕ ДАНАС ТЕШКО БИТИ СРБИН, Бадњаци у Црној Гори... (видео)
Мојковац

Нека се запитају они који желе Црногорце да представе издајницима а Црну Гору антисрпском. Ово је Црна Гора, и наша црногорска браћа а све остало је политички брлог и тмина!

И ове године достојни потомци јунака Мојковачке битке, у част својих предака  на Божић одали су почаст и поклонили се сјенима хероја на Бојној њиви. Да није било крвавог Божића на Мојковцу не би било ни Васкрса на Кајмакчалану.

Црногорац, заборављамо да је та реч само географска одредница, да та реч једино може  означавати СРБИНА. Зар све да им препустимо? Као што смо, ономад, беше препустили и заборавили да смо Срби, па зарад ,,братства и јединства“ прихватисмо да се називамо некаквим југословенима.

Нећемо се ваљда зарад тих изрода од Српства одрицати Српских Црногораца, који свакодневно одолевају властодршцима и  онима који не желе да буду Срби, онима који стварају некакву лакрдију од државе, цркве, историје  и језика!

А не да се одричемо топонима из чега је изведен Црногорац. Црногорац је наш вековни српски брат. Зашто ми Срби увек све сврставамо у исти кош и не умемо разумети чињеницу и њу одбранити.

Шта нас то мучи па стално ликујемо издаји? Да ли помислимо икада што Српској браћи у ЦГ не помогнемо, јасно и гласно да их подржимо… онако како умемо да ,,пљујемо” по њима.

Питам се само шта ће нам гранични прелаз са Црном Гором и онај са Републиком Српском?

Приредио Ђорђе Бојанић

https://www.youtube.com/watch?v=xTZOcqxYQ4A
https://www.youtube.com/watch?v=LEO56JsW_3g
https://www.instagram.com/p/BsThj2Ro3mx/?utm_source=ig_embed
Back to top button