Први светски рат

99 година СРПСКИХ ЕСКАДРИЛА на Солунском фронту

Српско војно ваздухопловство закорачило је у стопету годину, а 17. јануара обележава још један важан догађај – тога дана 1918. године, на Солунском фронту формиране су Прва и Друга српска ескадрила. До тада су у оквиру савезничких снага дејствовале мешовите француско-српске ескадриле у подршци српске војске. Обе ексадриле учествовале су у пробоју Солунског фронта и ослобођењу Србије.


Војно ваздухопловство Србије створено је у Првом балканском рату, крајем 1912. године. Борбено крштење имало је марта 1913. године у операцијама под Скадром. У првој години Великог рата, Српско ваздухопловство, иако скромно по снази, дејствујући у условима апсолутне превласти непријатеља у ваздуху, допринело је величанственим победама српске војске 1914. године.

99 година СРПСКИХ ЕСКАДРИЛА на Солунском фронту
Уз помоћ Француске, 1915. године српско ваздухопловство јача, развија се и успешно дејствује. Проводи се обука и школовање ваздухопловно-техничког и летачког кадра, противавионске артиљерије и система ваздушног осматрања и јављања.

99 година СРПСКИХ ЕСКАДРИЛА на Солунском фронту
У офанзиви на Србију у јесен 1915. године, пред снажним налетом немачко-аустроугарског агресора, остављена од савезника, Српска војска организовано се извлачила према југу. Заједно са војском и народом, повлачиле су се и ваздухопловне јединице. Током повлачења преко Албаније вршени су задаци извиђања и превожења ваздушним путем све док је ваздухопловна техника могла да се користи.

99 година СРПСКИХ ЕСКАДРИЛА на Солунском фронту
Ваздухопловна команда са целокупним људство прешла је на Крф без губитака, али и без авиона и балона. Извршена је реорганизација – формирана је Аеропланска ескадра, Аероплански депо и радионица.  Аеропланска ескадра је имала је 132, а Аероплански депо 122 човека. Настављен је даљи развој ваздухопловоних снага, школовање пилота, авиомеханичара и других ваздухопловних специјалиста.

99 година СРПСКИХ ЕСКАДРИЛА на Солунском фронту
Јединице Аеропланске ескадре су стигле у рејон Солуна  9. маја. Доласком на Солунски фронт, српско ваздухопловство је укључено у организацију савезничког ваздухопловства. Аеропласнка ескадра Српске војске је базирала у Микри, а касније је премештена ближе Солуну, где се налазила главна база ваздухопловства француске источне војске. Ту је провођена обука прве класе ваздухопловних извиђача, а механичари и остали технички састав укључени су у радионице за склапање и поправку авиона и авионских мотора.

99 година СРПСКИХ ЕСКАДРИЛА на Солунском фронту
Авијатика српске војске“, или „Српска авијатика“ са штабом и пет ескадрила формирана је 30. маја 1916. године. По једна ескадрила била је намењена за подршку сваке од три српске армије, а две су биле потчињене Врховној команди Српске војске; имале су 30 авиона, 14 пилота и мали број извиђача и механичара. Уместо застарелих авиона уводе се бољи извиђачки авиони и бомбардери.

99 година СРПСКИХ ЕСКАДРИЛА на Солунском фронту

Ради што веће самосталности, организација српског ваздухопловства на Солунском фронту обухватала је: Штаб Аеропланске ескадре, под командом мајора Косте Милетића који је имао улогу да води рачуна о српским ваздухопловцима у српско-француским ескадрилама, да брине о избору и школовању кадра, и решава управна питања и проблеме на релацији српска Врховна команда – Штаб Српске авијатике. Посебна јединица српског ваздухопловства на Солунском фронту био је Аероплански депо – својеврстан школски центар где се вршиле преобука, допунски тренажни и пробни летови. У саставу Депоа био је Аероплански парк, где су испитивани авиони, вршена монтажа, ремонт и оправке. У радионицама је радило 120 до 170 Срба авиомеханичара, занатлија, специјалиста и приучених војника.

Штаб српске Аеропланске ескадре прешао је 18. јуна 1916. године из Солуна у Седес, где је српско особље укључено у српско-француске ескадриле, које су у то време базирале ближе линији фронта. Укључивање српског особља у ескадриле Српске авијатике и оспособљавање за ратна дејства, одвијало се постепено. Прво су оспособљене ескадриле при Врховној команди, намењене за задатке стратегијског извиђања и ловачку заштиту фронта који је држала Српска војска. Број летача је повећан августа месеца, када је по завршетку школовања пристигло 20 официра-извиђача, па је у ескадрилама било у просеку по 20 српских официра, подофицира и војника, или трећина састава.

99 година СРПСКИХ ЕСКАДРИЛА на Солунском фронту

Прва самостална српска јединица –  “Нијепорско одељење” је формирано 16. децембра 1916. године.

У ослобођењу Битоља и Кајмакчалана највећи допринос дала је Српска војска, а Српска авијатика је извршила преко 300 борбених летова. Марта 1917. године је дошло до формацијских промена у Српској војсци, па и у авијацији. Број ескадрила је остао исти али су распоређене према тежиштима дејства.

99 година СРПСКИХ ЕСКАДРИЛА на Солунском фронту

На Солунском фронту обављен је највећи део активности на опремању српског војног ваздухопловства. Током 1917. и 1918. године на школовању је било више класа пилота, извиђача и механичара.  

Почетком 1918. године, створени су услови за претварање мешовитих српско-француских ескадрила у српске јединице. Тако је 17. јануара српско-француска ескадрила „АР 521″, која је тада била у Вертекопу, добила назив Прва српска ескадрила, а од ескадриле „АР 525″ маја и јуна месеца 1918. и Друга српска ескадрила, на аеродрому Вербена. У припремама за пробој Солунског фронта, августа 1918. године, Прва и Друга српска ескадрила груписане су у једну формацију од 40 авиона.

99 година СРПСКИХ ЕСКАДРИЛА на Солунском фронту

Од доласка на Солунски фронт маја 1916. до лета 1918. године, српска авијација је уз помоћ савезника, организацијски, кадровски и материјално изграђена и ојачана. Обављене су свестране припреме за предстојећа борбена дејства. Стечена су драгоцена искуства и ударени темељи даљем развоју ваздухопловства. Набаљени су савремени авиони. Опремљени су и оспособљени аеродроми, ваздухопловне радионице и објекти ваздухопловне инфраструктуре. У обуци и борбеним дејствима српски ваздухопловци су стекли  ратно искуство и припремили се за ослобођење Отаџбине. Код састава био је изражен висок борбени морал и огромна жеља да се што пре ослободи родна груда. Пред пробој Солунског фронта, поред Штаба Аеропланске ескадре, српска војска је имала две авијацијске ескадриле са 40 авиона и око 400 људи обучених и припремљених за изршавање борбених задатака.

На Солунском фронту уз помоћ Савезника, српско војно ваздухопловство израсло је у снажну тактичко-оперативну формацију од две армијске ескадриле, са искусним пилотима, извиђачима и ваздухопловнотехничким кадром. Српско војно ваздухопловство је припремљено за задатак који су његови припадници чекали скоро четири године – коначно ослобођење поробљене Отаџбине.

99 година СРПСКИХ ЕСКАДРИЛА на Солунском фронту

Српско ваздухопловство је заједно са Савезничким ваздухопловством одиграло велику и веома значајну улогу у припремама за пробој и у пробоју Солунског фронта. Извршени су многобројни и разноврсни задаци у посредној и непосредној ваздухопловној подршци – извиђања, коректура артиљеријске ватре, бомбардовање и митраљирање непријатељевих снага и објеката, одржавање везе, специјална превожења ваздушним путем. У тим дејствима до максимума су испољена стечена борбена искуства, знање и обученост српских и савезничких пилота, извиђача, механичара и њихових команданата и командира. Након ослобођења земље јединице српског ваздухопловства биле су основа за изградњу ваздухопловства Краљевине Југославије.

У балканским и Великом рату, српско ваздухопловство је користило четири балона, 180 авиона 36 типова и модела, већином добијених од савезника, а четири су заробљена од непријатеља.

Сећање на храбре српске авијатичаре са Солунског фронта и наше прве ескадриле живи као легенда, као светли пример јунашта и непоколебљиве одлучности да се брани национаолна независнст и одбрани слобода, да се иде у корак са светом и да се  равноправно са другим народима и државама бране цивилизацијске тековине и највише људске вредности. Поносни смо на њихова  дела и њихов величанствени допринос опстанку, васкрсу и просперитету наше Отаџбине Србије.

Аутор: Мр Златомир Грујић, пуковник авијације-пилот у пензији
Извор: Видовдан

Back to top button