Новости – ДешавањаСрби и Руси

РУСКА МУЗИЧКА АКАДЕМИЈА „ГНЕСИНИ“ ГАЛА КОНЦЕРТ 12. НОВЕМБАР 2016. у 19:00 ВЕЛИКА САЛА РУСКОГ ДОМА УЛАЗ СЛОБОДАН

Историјат Руске академије музике „Гнесини“ је историја музичких образовних установа, које је пре 120 година основала породица Гнесиних уз подршку и учешће најбољих музичара Русије. Током низа година у раду гнесинских музичких установа учествовале су звезде националне музичке уметности.

Гнесински принципи музичког образовања су непрекидност различитих стадијума образовања од школског до последипломског, ширина и свеобухватност. Познат у читавом свету руски тростепни систем музичког образовања идеално је представљен кроз гнесински комплекс образовних установа. У овом тренутку у оквиру Академије раде: дечја музичка школа, музички колеџ, и факултет који школује бечелоре, магистре, докторанте у свим музичким струкама.

Многи музичари светске славе су студенти ове Академије: композитори, Арам Хачатурјан и Микаел Тариврдијев, пијанисти Јевгеније Кисин и Константин Лифшиц, диригенти Јевгеније Светланов и Владимир Федосејев, естрадни певачи Јосиф Кобзон и Људмила Зикина и други афирмисани музичари.

РУСКА МУЗИЧКА АКАДЕМИЈА „ГНЕСИНИ“ ГАЛА КОНЦЕРТ 12. НОВЕМБАР 2016. у 19:00 ВЕЛИКА САЛА РУСКОГ ДОМА УЛАЗ СЛОБОДАН

Врхунско признање лидерске улоге Академије Гнсиних потврђено је 2016. године Указом председника Руске Федерације, којим се Академији присваја статус установе од националног значаја која чува културну баштину  Русије. То значи да је Академија чувар  најбољих националних традиција, у области музичког образовања, да је способна да их развија и умножава. Нови високи статус Академије, значи и да она обликује националну музичку културу и музичко образовање, као и да је спремна да нештедимице дели достигнућа руских музичара са музичарима широм света.

 

Back to top button