Срби и РусиНовости – Дешавања

Почело снимање филма о Пуковнику Рајевском који је био инспирација за лик грофа Вронског у роману “Ана Карењина”

Данас је у просторијама Завичајног музеја у Алексинцу почело снимање руско-српског филма „Вода“ поводом обележавања 140. годишњице од погибије пуковника Рајевског у Горњем Адровцу.

Режију потписује Горан Ерчевић, а поред глумаца Алексиначког аматерског позоришта, које је копродуцент филма, улоге су поверене и Војину Ћетковићу, Браниславу Трифуновићу и Дејану Тончићу.

Осим Завичајног музеја, снимање ће се одвијати и у Горњем Адровцу, у манастиру Свети Роман, као и на још неколико локација на територији наше општине, потврдио је за Радио Алексинац управник Алексиначког аматерског позоришта Милош Паовић.

– Све сцене у Алексинцу биће снимљене у току једног дана у Завичајном музеју, а затим се прелази на терен у околини Алексинца. Локације су већ изабране и маркиране, тако да ће се вероватно у року од неколико дана завршити снимање у том првом налету. Касније ће кадрови бити снимани и на неким другим локацијама, пре свега у манастиру у Ђунису, у Адровцу и негде у околини Крушевца – рекао је он.

Комплетну продукцију играно-документарног филма „Вода“ потписује кућа „Лаки продакшн“ из Аранђеловца, а један од донатора и финансијера овог остварења је и Општина Алексинац.

Извор: Aleksinac.netsrb.news

Back to top button