Срби и РусиНовости – Дешавања

ОТКАЗАН СУТРАШЊИ КОНЦЕРТ ХОРА “ЛУЧИНУШКА” У РУСКОМ ДОМУ ЗБОГ ДАНА ЖАЛОСТИ У РУСКОЈ ФЕДЕРАЦИЈИ

Пише, Зорица Пелеш

Професор Андреј Тарасјев ме је замолио да Вам пренесем да је отказан сутрашњи ( 26.12.2016) концерт хора “Лучинушка” у Руском дому у Београду због дана жалости у Руској Федерацији.

Никада нећемо заборавити нашу дивну, храбру, браћу из Ансамбла “АЛЕКСАНДРОВ”, која су нас бодрила својом песмом овде у Београду у време НАТО агресије 1999.године.

ОТКАЗАН СУТРАШЊИ КОНЦЕРТ ХОРА "ЛУЧИНУШКА" У РУСКОМ ДОМУ ЗБОГ ДАНА ЖАЛОСТИ У РУСКОЈ ФЕДЕРАЦИЈИ
Андреј Тарасјев и Зорица Пелеш


Професор Тарасјев је ишао тада у Будимпешту на аеродром да сачека нашу браћу из Ансамбла “АЛЕКСАНДРОВ”, јер смо били под санкцијама и и сви летови су били забрањени овде.

Прво су отишли у Нови Сад, а потом у Београд. У Београду су имали први концерт у згради Ректората Београдског Универзитета, у Капетам Мишином Здању, а други у Дому синдиката.


Не знам које речи утехе могу да нас утеше у овом превеликом болу за нашом прекрасном руском браћом.

И не знам чиме да видамо дубоко рањено срце Матушке Русије , које од јутрос крвари и чиме да зауставимо њене сузе од којих је и Црно море нарасло данас, баш као и наша туга. Од јутрос непрестано плачем и не могу да се помирим с чињеницом да их никада више нећемо видети , нити чути њихове анђеоске гласове.

ОТКАЗАН СУТРАШЊИ КОНЦЕРТ ХОРА "ЛУЧИНУШКА" У РУСКОМ ДОМУ ЗБОГ ДАНА ЖАЛОСТИ У РУСКОЈ ФЕДЕРАЦИЈИ
концерт хора “Лучинушка” који води Андреј Тарасјев


Молим све анђеле небеске да их што нежније ушушкају у недовршене снове њихове и да пазе на њих уместо свих нас Срба, којима су они били радост живота .


НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА ЗА СВЕ РАДОСТИ И ЛЕПОТЕ КОЈИМА СУ НАС ОБАСИПАЛИ!


ВЕЧНАЈА ПАМЈАТ!

 

Руски војни авион са 92 путника и члановима посаде, срушио се у Црно море на путу из Сочија према Сирији. Разлог пада авиона није познат.
Међу путницима палог руског војног авиона у Црно море су и чланови ансамбла Александар Александров, некадашњег хора Црвене армије.

Александров сачињавају најизузетнији уметници Русије. У његов састав улазе солисти, хор, оркестар и играчи. Све укупно 146 чланова.
Чинило га је 146 чланова.
Данас их је 64 мање.
Слава им!!!

ОТКАЗАН СУТРАШЊИ КОНЦЕРТ ХОРА "ЛУЧИНУШКА" У РУСКОМ ДОМУ ЗБОГ ДАНА ЖАЛОСТИ У РУСКОЈ ФЕДЕРАЦИЈИ
Ансамбл “АЛЕКСАНДРОВ”
Back to top button