Срби ХрватскеДруги светски рат

Документ о усташким злочинима: Укупно „расходованих“ Срба било је 191.002 …“

Према недавно откривеном документу Независне државе Хрватске, Редарственог равнатељства, у – извешћу бр. 44/41 , ионако педантна усташка служба известила је о броју ухапшених и `расходованих`до 26.августа 1941. године…


За бројеве из извештаја „јамчи“ извесни Марко Фрковић за кога се на интернету може наћи податак да је „Markopoginuo u svojoj 29. godini kao ustaški logornik u Gospiću, 1942.

Ако је документ аутентичан онда ово заиста превазилази сва наша сазнања… Ако су они то овако педантно евидентирали питамо зашто ми стално умањујемо број пострадалих и зашто нико није пажљивије прекопао усташку заоставштину у нашим, али и хрватским, као и архивима околних земаља, посебно италијанским?

Да ли ово икога занима – колико је Срба заиста страдало од стране усташа у Независној им њиховој Хрватској?

Позивамо све историчаре пре свега, а онда и све оне који су на било који начин струком и науком повезани са овом темом да се брижљивије истражи и коначно објави колико је припадника србског народа страдало…

Знамо да је Србија под окупацијом, да њом уместо србских власти које мисле о добру Срба и Србије владају стране амбасаде и интереси који се никако не поклапају са нашим добром… Да су нам желели добро не би нас бомбардовали и то уранијумском муницијом… И поред тога ми не смемо дозволити да нам историју пишу они који су нас зверски убијали и вршили етничко чишћење над нашим народом, бар због наше савести према жртвама које су сурово убијене.

По педантној евиденцији види се да је у логорима СЛАНО и МЕТАЈНА „отписано“ укупно 17.003, у логору ЈАДОВНО 66.006… а помињу се и други логори и кречане, па „шкрапе“, чак и „заходске“ у којима су страдали људи од стране усташких бојовника.

Евидентирано је и подела по полу, а „млађих од 16“ година било је 6.980. Чак и структура образовања: од сељака којих је било највише 65%, до инжињера и писаца 11.2%.

Укупно „расходованих“ Срба било је 191.002 и то по подацима из „Централе НДХ дијелом до 26.8.1941. године“…

Питамо за остале… шта се догодило са архивом после августа 1941. године? Има ли некога да то занима, хоће ли неко то проверити и рећи нам праву истину о страдању свих људи, а пре свега Срба!

hrvatska-logori-rashodovani-srbi

3.7.2016. фотографније ДОКУМЕНТа стигла путем електронске поште, за СРБски ФБРепортер уредник Биљана Диковић

Извор: СРБски ФБРепортер

Преузето Магацин

Back to top button