Срби Црне Горе

ГОРАН КИКОВИЋ , ПРЕДСЈЕДНИК СНО ВАСОЈЕВИЋА И ЛИМСКЕ ДОЛИНЕ ”​​​​​​​НЕ ПРИЗНАЈЕМО ОДЛУКЕ ТАКОЗВАНИХ ВЛАДА КОСОВА И ЦРНЕ ГОРЕ”

СРПСКА НАРОДНА ОДБРАНА ВАСОЈЕВИЋА И ЛИМСКЕ ДОЛИНЕ САОПШТИЛА

НЕ ПРИЗНАЈЕМО ОДЛУКЕ ТАКОЗВАНИХ ВЛАДА КОСОВА И ЦРНЕ ГОРЕ

       Поводом такозваног споразума такозваних влада такозваног Косова и Црне Горе, односно и учешћа у таквим радњама и ”такозваних предсједника”, такозваног назависног Косоава  и Црне Горе Хашима Тачија и Филипа Вујановића око ”разграничења” и размјена територија двије државе желим да саопштим мој лични став  као предсједника Српске Народне Одбране Васојевића и Лимске долине а и чланица  савеза који чине Српско историјско културно друштво „Никола Васојевић”, Удружење ратних добровољаца 1912–1918, њихових потомака и поштовалаца Беране и Удружење Српских књижевника у отаџбини и расејању Андријевица да наш савез нећеникада признати ”такозване границе од такозваних влада”.

      Издајничка влада Душка Марковића наставља континуитет издаје владе Мила Ђукановића, признајући самопроглашену такозвану државу Косово. Иако је ових дана такозвани премијер такозване владе Црне Горе признао да је такозвано Косово имало подршку једва 15 процената грађана Црне Горе а да је против његове независности било 85 процената народа Црне Горе, они и даље настављају са својом политиком да служе газдама са стране и великоалбанској мафији која крчми територије Црне Горе и Србије.

   Хоће такозвана влада Црне Горе да вјероватно поклони Чакор, Мокру, Мургаш, Цмиљевицу и друге катуне и планине за које су гинули и животе дали наши  најбољи и најчеститији преци остављајући кости по овим светим планинама, гдје су остали многи гробови и мрамори.

Зато нећемо им поштовани народе нећемо дозволити да се поигравају са нашим  територијама које су крваво очуване и крвљу заливене. Нека господа из ДПС-а Мило Ђукановић, Филип Вујановић, Душко Марковић и други чланови такозване владе Црне Горе, дају тзв. независном Косову своја имања и своју имовину коју су у последњих тридесет година отели од опљачканог народа а да нас  часне и поштене грађане Берана, Андријевице, Плава и Рожаја оставе на миру, да живимо на својим имањима и територијама које смо наслиједили од очева и дједова.

Ако овој најновијој издаји додамо да је Влада Црне Горе под диригентском палицом Мила Ђукановића признала лажну државу Косово, да је увела санкције братској Русији нашем вјековном пријатељу и добротвору, да је за савезника одабрала НАТО савез који је сијао смрт на нашим просторима, да је ударила на српски језик и наше највеће светиње Српску православну цркву, онда немамо морално право да вјерујемо овој ДПС власти која нас понижава свих ових година а сад на крају хоће да тргује нашим имањима. Доста је више.- каже се на крају реаговања предсједника Српске Народне Одбране Васојевића и Лимске долине Горана Киковића, иначе актуелног предсједника СО Беране, поводом трговине територијама Влада Црне Горе и тзв. Косова.

Back to top button