Ђорђе БојанићНовости – Дешавања

СРБИЈО, ПАМТИ И НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ ДА СУ ТЕ БОМБАРДОВАЛИ !!! 20 година ОД НАТО ЗЛОЧИНАЧКЕ АГРЕСИЈЕ

Приредио, Ђорђе Бојанић

НАТО ЗЛОЧИНАЧКА АГРЕСИЈА

Пре 20 година на мирну европску државу сручиле су се злочиначке НАТО бомбе. Агресија НАТО-а против Југославије у марту-јуну 1999. године оправдавана тобоже бригом о обесправљеном албанском становништву Косова и Метохије, трајала је 78 дана.

НЕ ЗАБОРАВИ НИКАД !!!!

24. марта 1999. године, НАТО је отпочео злочиначку и убилачку агресију на нашу земљу под изговором „спречавања хуманитарне катастрофе“ Албанаца на Косову и Метохији. Агресијом на суверену земљу НАТО је погазио Повељу УН, али и сопствени оснивачки акт којим је пола века раније дефинисан као одбрамбени савез. До напада је дошло мимо сагласности Савета безбедности УН, супротно документу о европској безбедности из Хелсинкија, па и насупрот уставима појединих држава чланица НАТО.

24. МАРТА 2019. у 19:45, НА ТРГУ КРАЉА МИЛАНА У НИШУ, СРБИЈА ОДАЈЕ ПОЧАСТ ЖРТВАМА БЕЗУМНЕ НАТО АГРЕСИЈЕ КОЈА ЈЕ ПОЧЕЛА ПРЕ ТАЧНО 20 ГОДИНА У ИСТИ ДАН, ЧАС И МИНУТ! Патријарх српски, Његова Светост, г Иринеј, предводиће молитву за душе страдалих а комеморацији ће присуствовати председник Републике Србије Александар Вучић, председник БиХ Милорад Додик, Владе Србије и Републике Српске, амбасадори Русије, Кине и других пријатељских земаља!

На централном обележавању у Крагујевцу  говориће Новица Антић, председник Војног синдиката Србије, пуковник Золтан Дани, командант ракетне јединице која је оборила Ф-117, Алберт Андијев, руски добровољац који је изгубио око на Кошарама, и Душко Вукотић, председник Удружења ветерана Републике Српске. Преко видео-линка обратиће се генерал-пуковник Владимир Лазаревић, генерал Божидар Делић, грчки капетан Маринос Рицудис, који је одбио да бомбардује Србију 1999.

Nedelja 18.45 uživo iz NišaTrg Kralja Milana.Nišlije na trg – Srbija uz TV ekrane.

Geplaatst door Zvezdan M Milovanović op Zaterdag 23 maart 2019

Током 79 дана убијено најмање 3.000 а рањено и повређено више од 12.500 људи. Погинуло је, или нестало, 1.008 припадника војске и полиције, од чега је 659 припадника војске, а 349 припадника полиције. Теже и лакше рањено око 6.000 цивила, међу њима 2.700 деце.

У злочиначком бомбардовању је уништено и оштећено 25.000 стамбених објеката, онеспособљено 470 километара путева и 595 километара пруга. Оштећено је 14 аеродрома, 19 болница, 20 домова здравља, 18 дечјих вртића, 69 школа, 176 споменика културе и 44 моста, док су 38 разорени.

Током агресије извршено је 2.300 ваздушних удара на 995 објеката широм земље, а 1.150 борбених авиона лансирало је близу 420.000 пројектила укупне масе 22.000 тона.

НАТО је лансирао 1.300 крстарећих ракета, изручио 37.000 „касетних бомби“ од којих је погинуло око 200 особа, а рањено више стотина, и употребио забрањену муницију са осиромашеним уранијумом (а последице од осиромашеног уранијума тек ових година видимо по  све већем проценту оболелих од канцера).

Уништена је трећина електроенергетског капацитета земље, бомбардоване су две рафинерије, у Панчеву и Новом Саду, а снаге НАТО су први пут употребиле и такозване графитне бомбе за онеспособљавање електроенергетског система.

АУТОБУС НИШЕКСПРЕСА

БИО ЈЕ МЕТА НАТО АВИЈАЦИЈЕ.

ПОГИНУЛО ЈЕ 40 ЉУДИ

Последњи злочиначки НАТО пројектили на Србију пали су 10. јуна, у 13:15 недалеко од Косовске Каменице.

ЗЛОЧИН КОЈИ ТРАЈЕ…

ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРБИЈЕ „ДР МИЛАН ЈОВАНОВИЋ БАТУТ“ ОБЈАВИО ЈЕ ПОДАТКЕ:

ПРЕ БОМБАРДОВАЊА 1997. У СРБИЈИ ЈЕ ОД МАЛИГНИХ БОЛЕСТИ УМРЛО 16.973 ОСОБА, А 2007. ТАЈ БРОЈ СЕ ПОПЕО НА 20.417, ШТО ПРЕДСТАВЉА ПОРАСТ ОД 20%.

Ово морамо знати…

НА СРБИЈУ ЈЕ БАЧЕНО 13 ТОНА ОСИРОМАШЕНОГ УРАНИЈУМА (по прорачуну доктора нуклеарне физике Владимира Ајдачића)

ВРЕМЕ РАСПАДАЊА УРАНИЈУМА ЈЕ 4,5 МИЛИЈАРДИ ГОДИНА

ПОСЛЕ БОМБАРДОВАЊА 1999. ДОШЛО ЈЕ ДО ПОРАСТА БРОЈА ОБОЛЕЛИХ ОД ТУМОРА (Прим. др Радомир Ковачевић, начелник сектора за радиолошку заштиту „Др Драгомир Карајовић“)

ПОСЛЕДИЦЕ ТРПИМО И ДАНАС.

ЗЛОЧИН НАД ДЕЦОМ

У НАТО-ИНТЕРВЕНЦИЈИ 88 МАЛОЛЕТНЕ ДЕЦЕ ЈЕ ИЗГУБИЛО ЖИВОТ.

МАЛА МИЛИЦА РАКИЋ КАНОНИЗОВАНА ЈЕ КАО СИМБОЛ ЊИХОВОГ СТРАДАЊА.

Милица Ракић

Милица Ракић постала је симбол страдања и невиних жртава у НАТО бомбардовању Србије и Црне Горе 1999.

Споменик Милици Ракић налази се у Ташмајданском парку у Београду, док је њена биста по трећи пут постављена на споменик деци жртвама настрадалим у НАТО бомбардовању, јер је два пута била мета вандала.

У Цркви Успења Пресвете Богородице у Манастиру Тврдош код Требиња насликана је фреска мале Милице заједно са осталим мученицима.

На фресци, која је дело ђакона Николе Лубардића из Београда, пише „Свети новомученик од НАТО. Милица дете“

 

Приредио, Ђорђе Бојанић

Back to top button
Close
Close